Belföld
Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

Hova megy az a sok metróvezető, amíg nem jár a metró?

24.hu
24.hu

2017. 11. 16. 09:08

Az Index kiderítette, hogy mi történik azokkal a metróvezetőkkel, akik eddig a hármas metró vonalán dolgoztak, de a felújítás miatt most nem kell dolgozniuk, hiszen nem jár a metró. A BKV azt írta a lapnak, hogy

a rekonstrukció ideje alatt is felmerülnek olyan szükséges járművezetői tevékenységek, amelyek a forgalmi teljesítménnyel, vagy annak csökkenésével nincsenek összefüggésben. Ilyen tevékenység többek között a Lehel tér ideiglenes végállomáson a megváltozott forgalmi technológia által igényelt fordító személyzet, a szabadság kiadása, az előírt képzések és időszakos oktatások teljesítése stb.

Ami az Indexnek nyilatkozó Gulyás Attila MKDSZ-vezető szerint magyarul azt jelenti, hogy

  • Szükség van plusz járművezetőre a folyamatosan érkező felújított orosz metrók próbafutásához.
  • A Lehel téri ideiglenes végállomáson nagyon gyorsan (3 perc alatt) kell megfordulnia a szerelvénynek. Az idő tartásához 120 métert kellene villámgyorsan loholnia a beérkező szerelvény vezetőjének ahhoz, hogy a forduló metró végéből az elejébe fusson. Ehelyett inkább kiszáll a Lehel téri peronon, és egy úgynevezett fordító brigád ugrik be a helyére a fülkébe, és mire ők az alagútban megfordítják a szerelvényt, ő előre sétál az utasok között a peronon a másik vágányhoz, ahol átveszi újra a vezetést. A fordító brigád tagjai is metróvezetők.
  • A 2-es metró vonalán is létszámhiány van metróvezetőkből. Ezt a hiányt töltik fel a 3-asról szabadult vezetőkkel, akik előbb azért egy fél éves képzésen beletanulnak az Alstom-szerelvényekbe.

A buszvezetők és a metróvezetők között nincs nagy átjárás, talán egy olyan van, akinek mindkettőre van jogsija.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.