Belföld

A NAV igazgatóságánál tüntettek a szcientológusok

2017. november 13-án egy szcientológusokból álló küldöttség gyűlt össze a NAV igazgatósága előtt, ahol vallásos irataik visszaszolgáltatását követelték azért, hogy folytathassák szabad vallásgyakorlásukat. Kiáltványukat több száz panaszos levéllel együtt adták át a NAV képviselőjének – írja közleményében a Magyarországi Szcientológia Egyház.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a kommunizmus összeomlása óta példátlan módon razziázott egy vallásos közösség helyiségeiben, mely során olyan vallásos iratokat foglaltak le, amelyeknek semmi közük sincs pénzügyekhez vagy könyveléshez, viszont ezzel közvetlenül akadályozzák több ezer szcientológus vallásának szabad gyakorlását

– fogalmaztak.

Mint írták, a razzia óta a szcientológus közösség tagjai folyamatosan békésen demonstrálnak, azt követelve, hogy a hatóságok tartsák tiszteletben a számos nemzetközi egyezményben is lefektetett alapvető emberi jogokat.

A szcientológus küldöttség kiáltványban szólította fel az adóhivatalt, hogy hagyjon fel a kettős mérce alkalmazásával és a vallási diszkriminációval. Ezután átnyújtották annak a sok száz panaszlevélnek a másolatát, amelyet hivatalos úton is eljuttattak az adóhivatalnak.

Addig fogjuk folytatni a tiltakozást, amíg az alapvető jogainkat el nem ismerik, és amíg a hatóságok nem hagynak fel egy vallásos közösség megbélyegzésével és a hatalmukkal való visszaéléssel

– nyilatkozta Vojtilla Tímea a hívek nevében.

Mint ismert, október közepén az adóhivatal költségvetési csalás gyanúja miatt folytatott nyomozás kapcsán végzett lefoglalásokat a szcientológusoknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik