Belföld

Elgázolta kislánya anyját a láthatás után a nógrádi férfi

Közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt állítanak bíróság elé hamarosan egy 37 éves nógrádi férfit, aki ismerősei közé hajtott idén nyáron, miután visszavitte élettársához a közös kislányukat. Az ügyészség most emelt vádat az ügyben.

A férfi június 11-én dél körül – láthatás után – kocsival vitte vissza hároméves kislányát volt párjához. Miután átadta a gyereket, veszekedni kezdett a nővel az udvaron, illetve férfiismerősével. A vitát azzal zárta, hogy beült a kocsiba, majd kitolatott a hídról a ház előtti füves területre. Eközben azonban a nő ismerőse kiment és az autó elé állt, mivel számon akarta kérni a vádlotton a percekkel korábban elhangzott sértéseket és fenyegetéseket.

E kiment a lánya és a vádlott volt élettársa is, aki a gyermeket a kezében tartotta, akik próbálták nyugtatgatni. Eközben a vádlott a kocsival elindult feléjük, és – kis sebességgel – elütötte őket.

A férfi motorháztetőre hasalva az ablaktörlő lapátba és a visszapillantó tükörbe próbált kapaszkodni, azonban azok letörtek, ezért a kocsi mellé esett. Az autós a gyermeket tartó volt élettársat és a férfi lányát is elütötte. Mindannyian könnyű sérüléseket szenvedtek.

A baleset következtében mind a négy sértett könnyű sérülést szenvedett. A vádlott nyilvánvalóan észlelte azt, hogy a sértetteket elütötte, akik a földre is estek, ennek ellenére a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott.

– áll a Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatásában. Az ügyészség a férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta, illetve, hogy tiltsák el a vezetéstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik