Belföld

Tarlós a súrlódások ellenére a Fidesz mellett

A 2018-as választás előtti utolsó kongresszusát tartja a Fidesz.

A tisztújító rendezvényt Védjük meg Magyarországot! jelszóval tartják. A Himnusz hangjai után Tarlós István Budapest nevében köszöntötte a kongresszus résztvevőit, majd a városvezetés és a kormány 2010 óta elért közös eredményeit összegezte. Mint mondta, főpolgármesterként több tucat súlyos problémát örökölt elődjétől, de a kormány és a főváros együttműködésével ezek közül sokat – köztük a budapesti közösségi közlekedés súlyos problémáit – sikerült megoldani.

Tarlós felidézte, hogy a párt és a főváros kapcsolata nem volt mindig súrlódásmentes, de ő a Fidesz mellett áll. Ezt egyebek mellett a megvalósított beruházásokkal, a Fidesz értékrendjével – egyebek mellett a nemzetállami értékek, a klasszikus családmodellel és a határon túli magyarság védelmezésével – magyarázta.

Az MTI szerint ezt követően Nagy Gábor Tamás, a mandátumvizsgáló, ügyrendi és összeférhetetlenségi bizottság elnöke, I. kerületi polgármester közölte, hogy

a kongresszusi küldöttek száma 1619.

Levezető elnöknek Selmeczi Gabriella országgyűlési képviselőt és Kocsis Máté budapesti elnököt választották meg a küldöttek. Selmeczi Gabriella azt mondta, a Fidesz történetének legnagyobb kongresszusát tartják.

Orbánt újra pajzsra emelik
Vasárnap tartja XXVII., tisztújító kongresszusát a Fidesz. A tanácskozás délelőtt tíz órakor kezdődik Budapesten, a Hungexpón. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik