Belföld

Százmilliós pert bukott az MSZP, most egyezkedne

Úgy értesült a 168 óra, hogy elkezdődött az MSZP és a D-Net Informatika Kft. közötti tárgyalás az adósságrendezésről. Az újság szerint a szocialisták részletfizetési konstrukciót dolgoztak ki, ám a másik fél még nem fogadta el ajánlatukat. A tartozás kiegyenlítését ingatlaneladásból fedezné a párt.

A D-Net tulajdonosa, Varga Tamás, a párt egykori informatikai igazgatója szeptember végén jogerősen is pert nyert az MSZP ellen.

A Fővárosi Ítélőtábla ítélete szerint a pártnak nemcsak 16 milliós kamatot, hanem a csaknem 96 millió forintnyi elmaradt vállalkozói díjat is ki kell fizetnie a cégnek.

Az elsőfokú bíróság megállapította, hogy MSZP és a cég 1994 óta állt szerződéses kapcsolatban, a kft. komplex szolgáltatást nyújtott a pártnak: ők biztosították az internetet, karbantartották a telefonalközpontot, üzemeltették az informatikai rendszert.

Az eljárás során a 168 óra szerint a szocialisták igyekeztek elkerülni a bukást, ellenkeresettel próbálkoztak, de nem jártak sikerrel. Az elsőfokú bíróság nagy részben igazat adott a D-Net Kft.-nek, és elutasította az MSZP viszontkeresetét, ezt a másodfok is jogerősen helybenhagyta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik