Belföld

Hétfőn kitör a közlekedési káosz Kelenföldön

Egy rakat busz fog másfelé zárni és az Etele utat is egyirányúsítják.

Mint megírtuk, a 3-as metró óriási felújítása mellett még egy nagyobb (bár a metróhoz nem mérhető) tömegközlekedési beruházás kezdődik Budapesten hétfőn: az 1-es villamos vonalának kelenföldi meghosszabbítása. Mindez az érintett környéken jelentős közlekedési változásokkal, várhatóan fennakadásokkal jár majd. Ezeket az IttLakunk XI. kerületi kiadása foglalta össze.

Autósok szemszögéből az Etele út részben való lezárása lesz a legnehezebb: az utat ugyanis egyirányúsítják a Bártfai utcától a Fehérvári út felé, a másik irány tehát használhatatlan lett. Ennek megfelelően tilos lesz megállni a teljes Etele úton. Lezárják a Hadak útjának végét is, kerülni a Gyergyótölgyes-Somogyi út útvonalon lehet.

Tilos lesz a Tétényi útról és a Fehérvári útról az Etelére kanyarodni. Lezárják a Hengermalom-Fehérvári utak sarkán a szervizutat is. A Fehérváriról pedig tilos lesz balra kanyarodni a Hengermalomra.

Aki BKK-zik, annak is figyelnie kell. A 103-as busz az Etele úton megy végig békeidőben, ez most nem fog működni. Az Etele út/Fehérvári út, a Bikás park M és a Bártfai utca megállóhelyeket nem érinti majd a busz. Ehelyett az Etele-Fehérvári sarkon a 973-as busz megállójában lehet felszállni, na meg a Kalotaszeg utcánál (114-es megálló), az Andor utcánál (a kereszteződés előtt), az Andor utca/Tétényi út sarkán (a kereszteződés előtt), a Hadak útjánál (a Than Károly utca végén).

A Bikás park átszállással érhető majd el, az Andor-Tétényi sarkon új megállók létesülnek, ahol át lehet szállni a Tétényin közlekedő 7-es, 114-es, 153-as, 213-as vagy 214-es buszra. A Bártfai utcai megálló környéke gyalog közelíthető majd meg a Hadak útjai megállótól.

Ha már Bártfai utca, akkor az 58-as és a 907-es busz nem érinti ezt a megállót. Le- és felszállni a Puskás Tivadar utcánál, a Bornemissza térnél, a Pajkos utcánál és a Hadak útjánál lehet.

Módosul a 114-es busz vonala is: a 213-214-es buszok útvonalán fog menni, így nem érinti a Nyéki Imre uszoda, az Albertfalva kitérő, az Andor utca, a Kalotaszeg utca és az Etele út/Fehérvári út megállókat. Fel lehet rá szállni a másik Nyéki Imre uszodai, a Csurgói úti, a Tétényi út/Andor utcai, a Bornemissza téri és a Puskás Tivadar utcai megállókban. A Baross Gábor-telep felé nem érinti a 114-es az Etele út/Fehérvári út, a Kalotaszeg utca, az Andor utca és az Albertfalva kitérő megállókat.

Több kimaradó megálló csak átszállással érhető el, de nincs baj, mert nem kell új jegyet érvényesíteni átszálláskor. Ugyanazt kell kilyukasztani a másik végén (kivéve az átszállójegynél).

(Kiemelt kép: MTI / Máthé Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik