Belföld

Brutális módszerekkel, gyermekei előtt kínzott egy kecskeméti nőt

Brutális bántalmazássorozat ügyében emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. Egy 34 éves kecskeméti férfit állítanak bíróság elé, aki gyermekei szeme láttára kínozta élettársát, tette mindezt válogatott módszerekkel, csaknem másfél hónapon át.

A pár egy kecskeméti tanyán élt, ahol közösen nevelték négy saját gyermeküket, illetve a nő korábbi kapcsolatából született fiát. A viszonyuk azonban 2016 őszére megromlott, a férfi ugyanis féltékenykedni kezdett, a fejébe vette, hogy élettársa megcsalja őt a rokonaival.

A rendszeresen veszekedések miatt a nő el akart költözni, de a vádlott ezt nem hagyta. A bántalmazások 2016 októberében, hónap elején kezdődtek. Aznap a férfi azt követelte élettársától, hogy vallja be neki a titkait. Párja félelmében azt mondta, hogy kapcsolata van az egyik sógorával.

A férfi ekkor nekiesett: egy baseball ütővel többször lesújtott rá, mindkét lábszárán megütötte. Ezután felkapott egy elektromos hőlégfúvó készüléket és azzal kétszer megégette az arcát. Ezután levágta párja haját három milliméteresre, mondván, így nem kell majd másnak. Ezután a hajvágó készülék zsinórjával ütlegelte.

A támadó megtiltotta a nőnek, hogy egyedül elhagyja a tanyát. Abban a hónapban többször megverte még. A megfélemlített nő nem mert segítséget kérni.

Volt olyan alkalom, hogy élettársa ököllel arcon ütötte, majd egy késsel többször beleszúrt a lábfejébe, de arra is volt példa, hogy vontatókötéllel összekötötte a nő nyakát és bal lábát, majd a földön húzta és ököllel ütötte a fejét.

Az októberi bántalmazásokat a gyermekek még nem látták, ugyanis vagy aludtak, vagy nem voltak otthon.

Azonban 2016. november 10-én este újabb féltékenységi roham tört a vádlottra és az ökölütésen kívül egy vascsővel is többször megütötte a nő kezét és lábát.  Másnap reggel, amikor a gyerekek már felébredtek,  folytatta a kínzást: ismét ütlegelni kezdte, majd az egyik gyermekkel behozatott egy csőfogót és azzal test szerte többször megütötte az élettársát. Közben azzal fenyegetőzött, hogy lassan, kínok közt fog „megdögleni”. A nő vérét  a lányuknak kellett feltörölnie. A vádlott emellett egy kést is behozatott a rettegő gyerekekkel, majd többször megkaristolta azzal párja. A jobb combját, és még egy cigarettacsikket is elnyomott a kézfején, illetve megverte egy kisebb vascsővel. A nap folyamán a vádlott hol abbahagyta, hol újra kezdte a nő a bántalmazását.

Az anya kérlelte a vádlottat, hogy legalább vitesse el a gyerekeket otthonról, ne előttük verje. A vádlott november 12-én délelőtt el is küldte őket a rokonaihoz, de előtte még rájuk parancsolt, hogy hallgassanak. Miután kettesben maradt párjával vascsővel és ököllel is verte, közben pedig fenyegette.

A kezeit egy madzaggal összekötözte, a madzag másik végét pedig a kanapé karfájához kötötte, hogy ne tudjon elszökni.

A vádlott felhívta a lánytestvérét és arra kényszerítette élettársát, hogy sorolja fel,  mely rokonaival volt szexuális kapcsolata. Ezután visszavette a telefont és közölte, hogy meg fogja ölni a nőt. A vádlott testvére a történtekről értesítette az áldozat hozzátartozóit, akik kihívták a rendőröket. Az egyenruhások elfogták a támadót. A bántalmazott nő ekkor már életveszélyes állapotban volt.

A sértett az embertelen és elhúzódó bántalmazás miatt kezein, lábain, a testén és a fején 8 napon túl gyógyuló csonttöréseket, zúzódásokat és vérömlenyeket szenvedett. Ha nem részesült volna orvosi ellátásban, akkor vérmérgezésben, illetve a törések és a vérveszteség miatt meghalt volna.

A férfit a főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint ötrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. Az ügyészség szerint kiemelt jelentőségű bűnügyről van szó, amelyet a Kecskeméti Törvényszék tárgyal majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik