Belföld

Török üzletemberek vették meg a Közvágóhidat

Az ügylet mögött az az Adnan Polat áll, akinek Orbán Viktorral és családjával személyes kapcsolata van.

Adnan Polat török üzletember Erdoğan-párti csúcsgazdagokból szervez üzleti koalíciót, akik már meg is vásárolták a pesti Közvágóhíd épületegyüttesét – írja a Heti Válasz.

Polat korábban járt a felcsúti stadionban is, Orbán Viktor társaságában, a Magyar Narancs szerint pedig tavaly a miniszterelnök lányával, Orbán Ráhellel és férjével, Tiborcz Istvánnal ebédelt. A kormányfő veje személyesen fizette be egy olyan cég bejegyzési illetékét, ami Polat érdekeltségébe tartozik. A török üzletember üzemelteti a törökországi magyar kereskedőházakat, és isztambuli irodaházában működik a magyar konzulátus.

A Forbes török kiadása nemrég azt írta Polatról, hogy új üzleti korszakot készül nyitni, amelynek kulcsa Magyarország, euró-százmilliókat szán budapesti ingatlanfejlesztésekre. Az egyik ilyen terület lehet a volt Közvágóhíd 4,8 hektáros része, amely a Nemzeti Színházzal és a Művészetek Palotájával szemben, a Soroksári út túloldalán helyezkedik el. Polat projektcége, az APD Real Estate Kft. a közelmúltban vásárolta meg a telket, a kft-je tulajdonosi körébe két másik török családot is bevont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik