Belföld

Meg akarta ölni nevelt gyerekeit a Komárom-Esztergom megyei férfi

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2017. 11. 08. 16:45

Különös kegyetlenséggel, több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személyek sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és rongálás bűntette – ebben talált bűnösnek egy férfit a Győri Ítélőtábla szerdán, aki rágyújtotta a házat nevelt gyerekeire. A vádlott nyolc év fegyházat kapott, és legkorábban azután szabadulhat, hogy letöltötte büntetése kétharmad részét. Ezzel a táblabíróság helybenhagyta a Tatabányai Törvényszék korábbi döntését, amely egyébként azért nem emelkedett jogerőre, mert a férfi és védője fellebbezett, méghozzá felmentésért.

A Győri Ítélőtábla a határozat indokolásában kifejtette, hogy a fellebbezésben foglaltakkal szemben, a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a vádlott szándéka ha eshetőlegesen is, de arra irányult, hogy kioltsa családja életét. Erre utalt, hogy amikor a tüzet meggyújtotta, benzin mellett égésgyorsító anyagot is használt, próbálta  megakadályozni, hogy nevelt gyerekei telefonon értesítsék a tűzoltókat. Amikor pedig a szomszéd az égő házhoz érkezett, közölte vele, hogy

  rágyújtottam a cigány kurvára a házat.

Emiatt nem lehetett helye a bűncselekmény helyes minősítése megváltoztatásának. Hozzátették: alaptalan volt a kiszabott büntetés enyhítésére irányuló fellebbezési kérelem is, mivel az, amit a férfi tett, többszörösen minősített esete volt az emberölés kísérletének.

A vádlott – az előzetesben töltött idő beszámításával – legkorábban 2021. szeptemberében szabadulhat.

A férfi  és párja viharos szerelmi viszonyban élt. Öt gyermek kapott velük: négy a nő előző kapcsolatából és egy közös, aki 2015-ben született. A vádlott előbbiek miatt gyakran veszekedett, kifogásolta ugyanis az életmódjukat, emellett gyakran féltékenykedett és ivott.

Az élettársak kapcsolata végül megromlott, a férfi 2016 májusában elvitte a holmiját a házból, közben összeveszett az asszonnyal. Ez odáig fajult, hogy rendőrt kellett hívni. Aznap otthon tartózkodott – mások mellett – a nő négy gyermeke. A család éjjel fél 12-kor ment aludni, a vádlott nem sokkal éjfél után jelent meg az épületnél, hogy rágyújtsa az épületet családjára.

A teraszon lévő bútorokat és az ott kiterített ruhákat lelocsolta motorbenzinnel és lángra lobbantotta, majd berúgta a terasz ajtaját és berontott. A nappaliban lévő asztalt felborította, a járólapra is benzint locsolt és azt is meggyújtotta. Ezután beviharzott az egyik szobájába, kiabált és lökdösődött. Az asszony két gyermeke próbálta megfékezni a tüzet, de a férfi nem hagyta. Azt üvöltötte: hogy „büdös kurvák most megdöglötök, megöllek titeket, rátok gyújtottam a házat”.  Azt is megpróbálta megakadályozni – mint azt írtuk – hogy értesítsék a tűzoltókat.  Egyik nevelt gyermeke meglökte, ezután kifutott a házból, de még egy  egy benzines palackot behajított a nappaliba.

A házban lévők időben el tudták hagyni a lángoló épületet. közben a vádlott visszatért az égő házhoz és továbbra is agresszívan viselkedett, végül a helyszínre érkező rendőrök fékezték meg.

A vádlott a cselekményét abba belenyugodva követte el, hogy a házban tartózkodók tűzhalált szenvedhetnek, amely nagy szenvedésérzettel járó halálnem.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.