Belföld

Fidesz: Aki az atomerőmű ellen kampányol, külföldi lobbiérdekeket szolgál

És az áramdrágulást támogatja.

A Fidesz szerint aki az atomerőmű ellen kampányol, külföldi lobbiérdekeket szolgál és nagyon komoly áramdrágulás mellett kampányol, mert jelenleg az atomerőműben előállított villamos energia a legolcsóbb.

A nagyobbik kormánypárt szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Varju László, a Demokratikus Koalíció (alelnöke a nap folyamán sajtótájékoztatón azt mondta, pártja álláspontja szerint sem most, sem a jövőben nincs szükség a Paks II beruházásra. Hangsúlyozta: a megújuló energiák egyre jobb hatásfoka miatt több nyugat-európai ország is úgy döntött, hogy kivezeti az atomenergiát.

A Fidesz kiemelte: paksi atomerőmű bővítése a magyar családok és vállalkozások olcsó, kiszámítható energiaellátásának feltétele. A DK elnökére, a volt miniszterelnökre utalva hozzáfűzték: Gyurcsány Ferencék azonban most is külföldi érdekeket szolgálnak a magyar családok helyett. Ugyanúgy, ahogy kormányzásuk alatt tették, akkor is teljesen kiszolgáltatták a magyar családokat a külföldi szolgáltatóknak és duplájára emelték az áram árát – olvasható a közleményben. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik