Belföld

Hét évvel megúszta a szex közben gyilkoló férfi

Ítéletet hirdettek kedden – nyilvános és folytatólagos tárgyaláson – annak a férfinak az ügyében, aki a vád szerint szex közben megfojtotta alkalmi partnerét, majd a nő holttestét és holmiját kidobta az M0-s autóúton, Vecsésnél. A tettest emberölés bűntettében találták bűnösnek, de a döntés nem jogerős, a vádlott és védője ugyanis enyhítésért fellebbezett – tudtuk meg a Budapest Környéki Törvényszéktől.

A per idén januárban kezdődött, vádat pedig még tavaly novemberben emeltek. A férfi azután döntött úgy, hogy keres egy alkalmi partnert – lehetőleg a X. kerületből –, hogy elvitte a barátait vásárolni. Az áldozat álnéven hirdette magát. és azonnal rendelkezésre állt A nőnek nem volt állandó munkája, 50 százalékra leszázalékolták, járulékokból emelt összegű családi pótlékból élt. Anyagi gondokkal küszködött. A vádiratban az áll, hogy ismeretlenekkel találkozott és létesített szexuális kapcsolatot velük pénzért. Álnéven regisztrált egy szexpartnerkereső oldalon, ott ismerkedett.  Gyilkosával egy közösen eltöltött ékszakában állapodtak meg: 50 ezer forint fejében.

Azt már útközben tisztázták, hogy a férfi mit akar: úgynevezett kikötözős szexuális szerepjátékot.

Hazaérve a vádlott és a sértett szeretkeztek úgy, hogy a sértett a hasán feküdt, mindkét kezét összekötözték hátul, a vádlott pedig az ágyon mögötte helyezkedett el. Majd a vádlott gondolt egyet a közösülést megszakítva, a nadrágszíjat ketté hajtva a sértett nyaka elé tette azt. Majd jobb kezére tekerve közösülés közben fojtogatta a sértettet 8-10 percen keresztül, addig amíg már a sértett nem adott életjelet.

Amikor a férfi rájött, hogy mit tett, úgy döntött, megszabadul a holttesttől. Ahogy azt már eddig is tudni lehetett, próbálta ráadni az áldozatra a ruháit, majd az autó csomagtartójába tette és az M0-ás vecsési lehajtójánál kitette a kocsiból, és kiszúrt a holmiját is.

Arról, hogy mi történt, nem beszélt senkinek. Az áldozatra egy kamionos talált rá, ő értesítette a rendőrséget. A nőt ekkor már eltűntként keresték, hozzátartozói ugyanis jelentették a rendőrségen, hogy nyoma veszett. A férfit rövid időn belül azonosították és elfogták. A támadó beismerte tettét.

Az áldozat a fojtogatásba halt bele. Mint kiderült, a férfinek több olyan alkalmi partnere is volt, akiket szex közben – előzetes megállapodás után – fojtogatott, könnyebben bántalmazott. Egyik partnere figyelmeztette is, hogy túl erőszakosan viselkedett együttlét közben.

(Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán)

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik