Belföld

Rogán köre jól jár az italautomaták bekötésével

Alvállalkozóként jelenik meg az a cég, ami a miniszter találmányával híresült el.

Alvállalkozók közreműködésével a Sagemcom Magyarország Kft. fogja telepíteni az étel- és italautomatákba az automata felügyeleti egységeket, amelyek az adóhatóságnak szolgáltatnak adatot. A Magyar Nemzet azt írja, a november elsején aláírt szerződés szerint az eredetileg tervezett 2,4 milliárd forint helyett 3,9 milliárd forintért fogja a cég elvégezni a munkát.

Az alvállalkozók között van a MobilSign Kft., amely Rogán Antal elektronikus aláírási szabadalmát is jegyzi. Ennek a cégnek egyetlen tulajdonosa Pozsgai Petra, aki Rogán bizalmasának, Kertész Balázs ügyvédnek a felesége.

A lap megjegyzi, hogy a Magyar Postának az automata felügyelet informatikai rendszerének kialakításához tanúsítványra volt szüksége, amit az a Hunguard Kft. adott ki, amely Rogán feltalálótársaihoz köthető, és egyik tulajdonosa Csík Balázs, a MobilSign Kft. ügyvezetője.

A Sagemcomnak szűk egy hónapja maradt, hogy az országban található csaknem 30 ezer automatába beszerelje a felügyeleti egységet. A Magyar Ital- és Áruautomata Szövetség szerint ehhez legalább négy hónap kellene, de a rendelet szerint december elseje után már nem üzemelhetnek „bekötetlen” automaták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik