Belföld

Matolcsy perelné az MNB-s pénzeket firtató szocialistát

Kocsma helyett a magyar demokrácia fellegvárában.

Kocsmai stílusra panaszkodott Matolcsy György jegybankelnök a parlamentben, miután az MSZP-s Bárándy Gergely azt állította, „rokonai, haverjai és más fideszes pártemberek fáradtságot nem kímélve talicskázzák ki azt a pénzt, amit a devizahiteleseken spóroltak meg”. A Hír TV idézi az ellenzéki politikust, aki azt mondta: „A Magyar Nemzeti Bank kifizetőhely lett, és a devizahiteleseknek járó pénzt alapítványokon keresztül műtárgyakra és ingatlanokra költötték.”

Matolcsy erre úgy válaszolt: „Ön megvádolta a jegybank elnökét, jelen pillanatban jómagamat és a családját, hogy ellopott 267 milliárd forintot. Tette Ön ezt nem egy kocsma mélyén, egy kis itóka után, hanem itt, itt a magyar demokrácia fellegvárában. Szerintem ez példátlan. És ezért, ezért minden jogorvoslati lehetőséget keresni fogok. Magyarországon és Magyarországon kívül, ami Önt teszi felelőssé ezekért a kijelentésekért.”

Szintén idézi a Hír TV a jobbikos Szilágyi Györgyöt, aki szerint Tiborcz István, a miniszterelnök veje a cégeire szabott közbeszerzésekkel alapozta meg vagyonát. Neki Lázár János válaszolt, aki azt mondta: „Idecitálta volna a nevét, ha nem ő lenne a miniszterelnök veje? Persze, hogy nem, mert akkor még több 10 ezer sikeres vállalkozó nevét kellett volna felsorolni. Mi fáj önnek képviselő úr? Hogy ön sikertelen, hogy önök sikertelenek? Ez fáj önnek képviselő úr? Ez semmi más, mint szimpla irigység.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik