Belföld

Több milliárd forintnyi kedvezményes hitelt kaptak az MNB munkatársai

Matolcsy György jegybankelnököt többek között arról kérdezte Bárándy Gergely szocialista képviselő, hogy a Magyar Nemzeti Bank munkavállalói mennyi kedvezményes hitelt kaptak.

Matolcsy szerint nincsenek is jól megfizetve az MNB-sek
Sok mindenről nem is az MNB, hanem a parlament tehet. Az észtek és litvánok után a legrosszabbul fizetett jegybankosok nálunk vannak amúgy is még mindig, védekezett Matolcsy.

Az MNB elnökének válaszából kiderült, összesen csaknem 3 milliárd forintot tesz ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) munkavállalóinak biztosított kedvezményes hitele, írja a Zoom. A nyilvántartott kölcsönszerződések jóváhagyott összege 3,92 milliárd forint, míg a szeptember végén fennálló tőketartozás állománya az, ami 2,9 milliárd forintra rúg.

Megduplázódtak a vezetői bérek Matolcsy jegybankjánál
A monetáris tanács tagjainak díjazása pedig hétszer annyiba kerül, mint öt éve. A dolgozók létszáma pár év alatt közel a két és félszeresére nőtt. Így gyarapodik az MNB.

A kölcsön már nem kamatmentes, de még így is kedvezményes. 433 élő kölcsönszerződés fut a munkavállalók körében, így csaknem minden harmadik alkalmazottnak van ilyen kölcsöne, írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik