Belföld

Lövések a Váci úton – négy kidobó ellen emeltek vádat

Vádat emelt az ügyészség a Váci úti lövöldözés ügyében. A Fővárosi Főügyészség hétfői tájékoztatásából kiderül: négy embert állítanak bíróság elé, mindannyian egy szórakozóhelyen dolgoztak biztonsági őrként az incidens idején.

Az ominózus eset 2015. július 12-én történt. Egy társaság be akart menni egy XIII. kerületi szórakozóhelyre, mert  ismerősük bulit tartott ott. Ám a szervező előre jelezte az őröknek, hogy nem kívánja őket bent látni, egyiküket konkrétan meg is nevezte.

A csapat délután érkezett a helyre. Szóltak a kidobóknak, hogy be akarnak menni, ám nem engedték őket. Emiatt vita alakult ki közöttük, végül a társaság tagjai  sarkon fordultak és elindultak az autójukhoz, hogy elmenjenek.

Az egyik biztonsági őr azonban a vád szerint a  nála lévő gáz-riasztófegyverrel több lövést adott le a távozók felé, amelyből két lövedék eltalált egy férfit, aki a földre zuhant. Ezután két másik kidobó egy közelben lévő kocsihoz ment, felkaptak két vascsövet majd többször megütötték az embert, akire munkatársuk rálőtt, illetve a csapat egy másik tagját, aki a segítségére sietett. A negyedik őr mindvégig hangosan buzdította társait.  Az ügyészség a biztonsági feladatokkal megbízott négy férfival szemben csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, súlyos testi sértés kísérlete és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik