Belföld

Nehezen véghezvihető ötlet a Néprajzi Múzeum vidékre költöztetése

Kósa Lajos egy interjúban arról beszélt, hogy vidékre lehetne költöztetni az intézményt, csakhogy annak már 1,8 milliárdért megterveztették az épületét a Városligetbe.

A múlt héten egy interjúban beszélt arról a nemrég miniszterré kinevezett Kósa Lajos, hogy a kormány fontosnak tartja, hogy csökkenjen Budapest „vízfej” jellege, ezért felmerül, hogy minisztériumok mellett múzeumokat is érdemes lenne vidékre költöztetni. Példákat is mondott: „a Magyar Néprajzi Múzeum vagy a Természettudományi Múzeum is szóba jöhetnek”.

Mint arra a hvg.hu felhívja a figyelmet, ez azért nagyon érdekes, mert a kormány épp most akar új épületet felhúzni a Néprajzi Múzeumnak a Városligetben, és csak a tervezésre 1,79 milliárd forintot költenek, legalábbis ennyiért nyerte el a megbízást a Napur Architect építészeti iroda.

Abból kiindulva, hogy talán Kósa a kormány tagjaként többet tud, a portál megkereste a Városliget Zrt-t is, hogy tudnak-e olyan forgatókönyvről, ami szerint mégsem a ligetben épülne az új Néprajzi Múzeum. Azt válaszolták: nincs tudomásuk arról, hogy az intézmény ne az 56-osok terére kerülne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik