Belföld

A budapestiek többsége nem akar a Ligetbe múzeumokat

Az új épületeket inkább a Nyugati pályaudvar mögötti ipari területen kellene felhúzni - derül ki a Greenpeace kutatásából.

A budapestiek túlnyomó többsége azt szeretné, ha a Városliget kizárólag közparkként újulna meg, 72 százalékuk abban is egyetért, hogy az oda tervezett múzeumi negyedet inkább a Nyugati pályaudvar mögötti ipari terület fejlesztéseként kellene létrehozni – derül ki a Greenpeace által rendelt, a Závecz Research által készített reprezentatív kutatásból.

A környezetvédő szervezet közölte: fontosnak tartják a Városliget, mint park rehabilitációját – fejleszteni kell a közvilágítást és a Liget közparki funkciójának infrastruktúráját, meg kell oldani a növényzet folyamatos karbantartását, kerékpártárolókat, nyilvános illemhelyeket, szelektív hulladékgyűjtőket kellene kialakítani. Mindezekhez azonban nincs szükség új épületekre a közparkban – szögezik le.

A Greenpeace Magyarország zöldterületkampány-felelőse kijelentette: a kormányzattól azt várják, hogy a lakosság véleményét tiszteletben tartva a Városligetet kizárólag közparkként újítsa meg. A múzeumi negyedet pedig olyan területen valósítsa meg, ahol fakivágások nélkül, a környék fejlesztésével hozható létre új kulturális központ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik