Belföld

Tavaly volt az első dühkitörése a soproni gyilkosság gyanúsítottjának

Róbert kalapáccsal verte szét a lakást szülei megölése után.

Már korábbi cikkünkben is írtunk róla, hogy a pénteki soproni kettős gyilkosság feltételezett elkövetője pszichiátriai kezelés alatt állt, de ez a feltételezés beigazolódott a Bors szombat reggeli riportjával is. Az eset a lap szerint a Kazinczy Ferenc tér egyik társasáházi lakásában történt.

A lakók csak azt vették észre a lap szerint, hogy rendőrök lepték el a környéket. Az egyik lakó csőtörésre emlékezett 8 óra tájban, ömlött a víz mindenhol szerinte. Azt mondta:

A harmadik emeleten nagy csörömpölésre lettünk figyelmesek: a tűzoltók egy létra segítségével, egy erkélyen át másztak be egy lakásba, mivel nem nyitottak nekik ajtót.

A rendőrség segítségével jutottak be a tűzoltók, majd egy hordágyon, hasra fektetve vittek el egy férfit. Két idős ember holtteste maradt a lakásban, egyértelmű lett, hogy gyilkosság történt. A gyanúsított a 42 éves Róbert, aki a Bors szerint a rendőröket is megfenyegette. Azonnal őrizetbe vették.

A csőtörés oka az lehetett, hogy Róbert szétverte a lakást egy kalapáccsal.

Az egyik szomszéd azt mondta a lapnak, rendszeresen beszélgetett a gyanúsítottal, nem gondolta volna róla, hogy képes erre. Gyerekkora óta ismerte őt, nyughatatlannak tartott, gyakran beszélgetett vele horgászatról, ami nagy szenvedélye volt. Apja buszsofőr, anyja rokkantnyugdíjas volt. A férfi első komoly dühkitörése egyébként tavaly volt. A szomszéd így emlékezett vissza:

Akkor is a rendőröknek kellett közbeavatkozniuk, bár akkor nem bántotta a szüleit. Két-három hétre a pszichiátriára került, majd kiengedték, de az orvosok azt mondták, hogy mindennap szednie kell a gyógyszereket. Valószínűleg a gyilkosság előtt elfelejtette bevenni őket vagy a szülei nem ellenőrizték, és újra kijött rajta az agresszió.

(Kiemelt fotó: Police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik