Belföld

Rendőröknek adták ki magukat a rablók

Januárban francia diákokra támadtak, korábban pedig súlyosan bántalmaztak egy férfit.

A vádirat szerint a vádlottak – egy 22 és egy 24 éves férfi – január 17-én éjjel a VII. kerület, Dob utcában autóval elhaladtak egy öt fős francia diáktársaság mellett. Megbeszélték, hogy tőlük akár erőszakkal is értékeket szereznek meg. Kiszálltak a kocsiból, majd rendőri intézkedést színlelve, a társaságot

Big problem, police, police!

felkiáltással megállították, miközben igazolványnak tűnő tárgyat mutattak. Egyikük az egyik diáklány válláról megpróbálta lerántani a táskáját, amire azonban a sértett ráfogott. Ezután az egyik fiú kabátzsebeit kutatta át, egy irattartót és egy mobiltelefont vett ki. A sértett ellenkezett, ezért a vádlott őt a combján megrúgta, miközben társa a társaság harmadik tagját belökte egy kapualjba, és próbálta a nadrágja zsebeiből kivenni az irattartóját, mobiltelefonját. A vádlott őt ököllel orron ütötte, majd a társai védelmére kelt másik diákot is megütött.

A vádlottak még többször megrúgták, megütötték a társaság két férfi tagját, majd visszaültek az autóba és elhajtottak. A vádirat szerint három nappal korábban, szintén a VII. kerületben egy szóváltás után olyan súlyosan megvertek egy férfit, hogy többszörös arccsonttörést szenvedett.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a két férfi ellen – egyikük visszaeső – több rendbeli rablás, illetve annak kísérlete és testi sértés miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik