Belföld
Budapest, 2016. február 26.
Utasok szálltak ki a BKK-BKV 3-as metrójának egyik szerelvényébõl és tartanak a kijárat felé az északi végállomáson, Újpest-Központnál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Rövidített útvonalon jár a hétvégén a hármas metró

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 10. 25. 12:03

Hamarosan indul a vonalfelújítás, de már az előkészületek során is nélkülözni kell a metrót.
Korábban a témában:

Pótlóbusz jár az M3-as metró vonalán 2017. október 28-án és 29-én (szombaton és vasárnap) a Deák Ferenc tér és Újpest-Központ között, a metrószerelvények pedig rövidített útvonalon, Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között közlekednek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Újpest és a belváros között a 14-es villamos vonalán hétvégén is – a hétköznap megszokott módon – háromkocsis szerelvények viszik az utasokat. A metrópótlásra az M3-as vonal hamarosan induló rekonstrukciós munkáinak előkészületei miatt van szükség.

A felújítás miatti pótlás november 4-től (szombattól) indul: az M3-as metró munkanapokon az első hajnali járatindulástól 20:30-ig rövidített útvonalon, Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik. Esténként, 20:30 után, valamint szombaton és vasárnap egész nap a metró helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár. A részletekről a BKK honlapján lehet tájékozódni.

A munkálatok miatt változás lesz a buszközlekedésben is:

  • Az Óbuda felé közlekedő 9-es busz Deák Ferenc tér M megállóját az október 28-29-i hétvégére áthelyezik: a buszokra a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Anker köz kereszteződése után lehet felszállni.
  • A Gyöngyösi utca M irányú 15-ös és az Árpád híd M felé közlekedő 115-ös buszra október 28-tól várhatóan a metróvonal északi szakasza felújításának befejezéséig a Deák Ferenc tér M megállójuk helyett az Erzsébet téren, a 105-ös busz megállóhelyén lehet felszállni.
  • A 15-ös busz Gyöngyösi utca M végállomási felszállóhelyét október 28-tól a Váci úton a Babér utca kereszteződése elé helyezik át, és várhatóan csak a metróvonal északi szakasza felújításának befejezésével helyezik majd vissza.
  • A 105-ös busz Gyöngyösi utca M végállomási felszállóhelyét október 28-tól a Váci úton a 15-ös busz Gyöngyösi utcában lévő felszállóhelyére helyezik át, és várhatóan csak a metróvonal északi szakasza felújításának befejezésével helyezik majd vissza.
  • A késő esti utolsó metróhoz csatlakozó egyes óbudai és újpesti, valamint dél-pesti járatok néhány perccel később, az utolsó metrópótló busz és metró érkezéséhez igazodva indulnak.

Az október 28-29-i metrópótlás idején a metró és a pótlóbusz közötti átszállás esetén nem szükséges új jegyet érvényesíteni; vonaljegy, gyűjtőjegy, metrószakaszjegy, valamint egyszeres átszállójegy használata esetén azonban a már kezelt jegyet annak számkocka nélküli végén ismét kezelni kell. Ha mindkét végén számkockával ellátott átszállójeggyel utazik valaki, nem kell újrakezelni, hogy a későbbi, újabb átszálláskor érvényesíthető maradjon.

Kiemelt kép: MTI

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.