Belföld

Orbán megbízottat nevezett ki a szuperkórház építéséhez

Balog Zoltán szerint egyelőre felelőtlenség arról beszélni, hogy mikor és mennyiért készül el a létesítmény.

Miniszterelnöki megbízottá nevezte ki Orbán Viktor Bedros J. Róbertet, a Tétényi úti Szent Imre Egyetemi Oktatókórház igazgatóját, hogy ő felügyelje a dél-budai szuperkórház építését.

Az Index felidézi: különböző helyszínek közül végül a kormány úgy döntött, az M1-M7 autópálya mellett épüljön meg a kórház, olyan területen, ami nincs közművesítve, nincs hozzá autópálya-lehajtó, nincs rendes tömegközlekedés, a terület egy része pedig tőzeges mocsár volt, hat méter mélyen vizes a talaj. A kormány idén négymilliárd forintért vette meg a telkeket, a 14,45 hektárból csaknem 8,8 hektár Tamás Lászlóhoz köthető, aki Kőbányán fideszes önkormányzati képviselő volt, és Orbán Viktorral, valamint Mészáros Lőrinccel látták szotyizni focimeccsen. Pályázatot nem írtak ki a tervezésre, kormányhatározatba foglalták, hogy a Mom Parkot is tervező Noll Tamást bízzák meg a feladattal.

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter nem válaszolt arra a kérdésre, hogy mikor lesznek láthatók egyáltalán a tervek, és mikor készül el a kórház. Szerinte ebben a fázisban felelőtlenség lenne időpontot vagy összeget mondani, ez majd a miniszterelnöki megbízott feladata lesz.

Bedros J. Róbert egyébként volt már modell, színész, nőgyógyász, betanított munkás, politikai foglyokat ápoló reumatológus, fideszes képviselőjelölt, belügyminiszteri főtanácsos, a bioterrorizmus doktora, TEK-tanácsadó és az elhízás elleni harc hazai apostola is. Korábban vezette a Belügyminisztérium Központi Kórházát és jó kapcsolatot ápol Pintér Sándor belügyminiszterrel, aki számos alkalommal tüntette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik