Belföld

Ramaty villamossal, óriási kerülővel lehetne elmenni a szuperkórházba

A kormány a létező legalkalmatlanabb helyre akarja tenni a budai szuperkórházat. Villamost idevezetni kész rémálom, Újbuda ötlete meg pláne.

Röhejes megoldást talált ki a XI. kerület arra, hogyan lehetne kötöttpályás közlekedést elvinni a tervezett budai szuperkórházhoz. A Közlekedő Tömeg Facebook-oldalára tett ki egy térképet és egy kövér szövegmasszát a teljesen nonszensz ötletről.

A végkövetkeztetés amúgy az, hogy a kórház rossz helyen épülne fel, tömegközlekedéssel szinte megközelíthetetlen a XI. kerület Dobogó nevű része, a 4-es metrót nem tervezik errefelé meghosszabbítani, a kelenföldi pályaudvar jelentette akadály miatt pedig nehéz lenne idehúzni az Etele téri villamosokat.

A XI. kerület tehát erre javasolta azt, hogy a Kamaraerdőt a belvárossal összekötő 41-es villamosnak építenek egy észak felé vezető ágat, ami a Közlekedő Tömeg szerint 35 perc villamosozást jelentene a belváros irányából. Arról nem is beszélve, hogy a budafoki elágazás utáni szakasz rendkívül rossz állapotú, a peronok sem akadálymentesek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik