Belföld
Budapest, 2017. február 15.
Gépjármûvek közlekednek a szmogos, ködös idõben a Lánchídon 2017. február 15-én. Budapesten ismét elrendelte Tarlós István fõpolgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, miután a mérõállomásokon a szálló por légszennyezettségi szintje február 13-án három, 14-én pedig négy mérõponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Módosítanák a fővárosi szmogrendeletet

24.hu
24.hu

2017. 10. 25. 06:18

A szmogrendelet módosításáról, valamint a csillaghegyi öblözet árvízvédelmének két külön projektként történő megvalósításáról is dönthet mai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

A Szeneczey Balázs és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettesek által jegyzett, a szmogrendelet módosítását is célzó javaslat

tovább korlátozná a szmogriadó idején használható gépjárművek körét a fővárosban.Javasolják továbbá azon januári határozat hatályon kívül helyezését, amely a szennyezőbb gépjárművekkel közlekedőknek a riasztási fokozat idején lehetővé tette helyi közösségi közlekedés ingyenes igénybevételét. Az előterjesztők szerint indokolt a parkolási rendelet módosítása is, amivel hatályon kívül helyeznék a korlátozás által érintett gépjárművekre vonatkozó ingyenes parkolást.

sofor(430x286)(1).jpg (sofőr, volán, vezet, vezető, autós)
Annyira mocskos a fővárosi levegő, hogy korlátozhatják az autóforgalmat
Rosszak a részeredmények, az újabb vezetési tilalom sincsen kizárva.

A testület – amely várhatóan több mint negyven előterjesztést tárgyal majd meg – a városvezetés javaslatára dönthet arról is, hogy a római-parti védműtől külön projektként kezeljék az Aranyhegyi-patak és a Barát-patak árvízvédelmét.

(MTI, kiemelt kép: MTI Fotó/Balogh Zoltán)

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A picture taken on October 4, 2016 shows a cameraman walking through the concrete obstacles in the disputed Kosovo-Montenegro border in the village of Cakor, western Kosovo. 
There are no guards in the uninhabited Rugova mountains bordering Montenegro, only sheep on pasture land, but a dispute over defining the borderline could push Kosovo into chaos as the political opposition views the demarcation deal as close to "treason". The tiny Balkan territory, which unilaterally proclaimed independence from Serbia in 2008, last year reached a border demarcation agreement with its western neighbour, but Kosovo's parliament has yet to ratify it.
 / AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

Azt sem tudni, hol végződnek Magyarország szomszédai

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.