Belföld

Módosítanák a fővárosi szmogrendeletet

A szmogrendelet módosításáról, valamint a csillaghegyi öblözet árvízvédelmének két külön projektként történő megvalósításáról is dönthet mai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

A Szeneczey Balázs és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettesek által jegyzett, a szmogrendelet módosítását is célzó javaslat

tovább korlátozná a szmogriadó idején használható gépjárművek körét a fővárosban.Javasolják továbbá azon januári határozat hatályon kívül helyezését, amely a szennyezőbb gépjárművekkel közlekedőknek a riasztási fokozat idején lehetővé tette helyi közösségi közlekedés ingyenes igénybevételét. Az előterjesztők szerint indokolt a parkolási rendelet módosítása is, amivel hatályon kívül helyeznék a korlátozás által érintett gépjárművekre vonatkozó ingyenes parkolást.

sofor(430x286)(1).jpg (sofőr, volán, vezet, vezető, autós)
Annyira mocskos a fővárosi levegő, hogy korlátozhatják az autóforgalmat
Rosszak a részeredmények, az újabb vezetési tilalom sincsen kizárva.

A testület – amely várhatóan több mint negyven előterjesztést tárgyal majd meg – a városvezetés javaslatára dönthet arról is, hogy a római-parti védműtől külön projektként kezeljék az Aranyhegyi-patak és a Barát-patak árvízvédelmét.

(MTI, kiemelt kép: MTI Fotó/Balogh Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik