Belföld

Cserdi polgármestere: Sunyi módon leköptek és seggbe rúgtak

Amióta a Baranya megyei Cserdi polgármestere bejelentette, hogy hajlandó menekült családokat fogadni a településen, a szomszéd falvak lakói azt kérdezgetik a Cserdiben élőktől, hogy “Őrült a polgármesteretek? Sztárkodik? Idehoz egymillió migránst?” – írja a Magyar Nemzet.

A polgármester, Bogdán László pedig arról beszél, hogy

sunyi módon leköptek és seggbe rúgtak. Pécsett a zebrán nekem rontottak és még meg is akartak ruházni. Soros köcsögének neveztek.

Mint korábban megírtuk, a HírTV riportere arról számolt be, hogy el akarták gázolni Bogdánt, viszont Horváth Aladár, a Roma Parlament egyesület elnöke szerint tanúk vannak rá, hogy nem bántalmazták Cserdi polgármesterét.

Bogdán László most azt mondta, nem vádol senkit, nem tudja, kik voltak ott az ominózus esetnél, mert sötét volt. Pontosan tudja, hogy nem tudja bizonyítani a történteket. A polgármester a Cserditől nem messze fekvő Pellérd független polgármesterétől olyan üzeneteket kapott, amelyben a másik település vezetője azt írta, Bogdán „totálisan lejáratja magát, kétszínű játékot űz és kiröhögteti magát”.

A polgármestert nagyon megviselte a támadássorozat, pedig azt mondja, csak egy menekültcsaládot akart vendégül látni két napig a házában, valamint felhívta egy helyi vendégház-tulajdonos, hogy ő is segítene.

Nem azt mondtam, hogy Törökország határól ide kell hozni egymillió embert Cserdibe. Azt mondtam, hogy azokat az embereket, akik oltalmat kaptak, csupán emberi gesztusból segítsük. Hogy ne süssék ránk a bélyeget, hogy az egész hazánk rasszista és kirekesztő. Nem gondolom, hogy a kerítés építése rossz volt, de humánusan kell kezelni az ügyet

– mondta.

Cserdi polgármestere azt kérdezi:  „Mi van, ha egyszer az én arcomat rakják Soros helyébe?”

 

 

Kiemelt kép: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik