Közélet

Horváth: Tanúk vannak rá, hogy nem bántalmazták Cserdi polgármesterét

Bogdán László többeknek arról beszélt, hogy leköpték és megrugdosták egy rendezvény végén.

A Hír TV számolt be arról, hogy Cserdi polgármesterét egy lakossági fórumról távozóban megrugdosták és leköpték, miután bejelentette, hogy szívesen látná falujában az Őcsényből kiutasított menekülteket.

Az Index kiderítette, hogy a szóban forgó fórum szeptember 25-én volt a Roma Parlament szervezésében, a Wesley János Lelkészképző Főiskolán. A Hír TV stábja nem volt ott végig, csak Bogdán elmondása alapján értesültek a történtekről.

Csakhogy a fórum résztvevői közül többen azt állították a portálnak, hogy teljesen békés volt az esemény, nyoma sem volt agressziónak. Viták voltak, de indulatos megnyilvánulások nem. 20-25 ember volt jelen az eseményen, Bogdán pedig a végén jelezte, hogy siet, mert megy a Hír TV-be, Kálmán Olga műsorába. Ott egy szóval sem említette, hogy leköpték és megrugdosták volna.

Horváth Aladár, a Roma Parlament egyesület elnöke azt mondta: hárman kísérték ki Bogdánt a taxiig, és egyáltalán nem volt semmilyen inzultus, békésen váltak el. Abban maradtak, hogy máskor is folytatják a vitát. A rendezvényen a menekültkérdésről sem esett szó. Egy Facebook-hozzászólásból tudta meg, hogy Bogdán arról beszélt, hogy a rendezvényről távozóban leköpték és megrugdosták. Meg akarta kérdezni a polgármestert, miért mondta ezt, de ő sem a telefonhívásokra, sem az SMS-ekre nem reagált.

Horváth kijelentette: tanúk vannak arra, hogy Bogdánt nem érte inzultus távozáskor, és azt sem érti, ha ez történt volna, Bogdán miért nem jelezte a szervezőknek, és miért nem tett feljelentést. Közölte, Bogdánnak tisztáznia kell, miért állított ilyet, és ha ezt nem teszi meg, jogi lépéseket tesznek ellene, mert az esemény és a résztvevők jó hírnevét sérti a történet. Bogdánt az Index is hiába kereste.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik