Belföld

Baloghoz fordulnak a Liberálisok a fű legalizálásáért

Úgy tűnik számukra, hogy a Fidesz is kezd nyitni az orvosi célú felhasználás felé.

A Magyar Liberális Párt Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez fordul és információt kér tőle arról, hogy a Fidesz frakciója hogyan tartaná elképzelhetőnek a kannabisz orvosi célú legalizációját.

A Liberálisok elnökhelyettese szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján az előzményeket ismertetve közölte, hogy habár az igazságügyi bizottság kedden elutasította a javaslatukat, de Répássy Róbert reakciója alapján úgy tűnik számukra, mintha a Fidesz is nyitna lassacskán a kannabisz orvosi legalizációja felé. Sermer Ádám szavai szerint a fideszes politikus ugyanis azt mondta: ha az orvosok is támogatják a legalizációt, akkor ebben nem lát kivetnivalót. A kormánypárti képviselőnek inkább azzal volt problémája, hogy a Liberálisok első lépésként miért a büntető törvénykönyvet akarják módosítani – tette hozzá.

Egy kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, csak bízni tud abban, hogy Répássy Róbert nem a saját frakciójától teljesen eltérő álláspontot fogalmazott meg.

A Magyar Liberális Párt megy tovább az úton, és az érintett területeket miniszterként összefogó Balog Zoltán segítségével akarja összegyűjteni az arról szóló információkat, hogy mi szükséges az orvosi legalizációhoz – indokolta, hogy miért nem a Fidesz frakcióvezetőjét keresik meg az ügyben. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik