Belföld

Profi marihuána-ültetvényt találtak a rendőrök egy falusi pincében

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberei fél kiló leszüretelt marihuána átvétele közben Mányon tetten értek egy budapesti és egy fóti férfit.

A rendőrség beszámolója szerint a szerdai akció akkor kezdődött, amikor a két férfi egy nagyobb papírzsákot tett az autóba, majd útnak indult. A rajtaütés során a kannabisz mellett a termesztéshez szükséges mechanikus időkapcsolókat, ph mérő eszközt és ph szabályozó folyadékot, valamint Noszvaj településen kiállított számlákat találtak.

A rendőrök a két férfi elfogását követően a mányi házban házkutatást tartottak, és egy professzionálisan felszerelt ültetvényre bukkantak. Elfogták a növények gondozásával megbízott mányi férfit is. A lakóház tetőterében egy speciálisan cannabis termesztésére kialakított fóliafülke volt, a melléképületben pedig egy szellőzőrendszerrel, lámpákkal felszerelt marihuána-ültetvény.

A házkutatáson a KR NNI munkatársai több fejlettségi fokú növényi egyedet találtak és foglaltak le, valamint légmentesen lezárt csomagokban már leszüretelt, kereskedelemre szánt növényi részeket és virágzatot, tápoldatot, továbbá csomagoló eszközöket.

A nyomozók megállapították, hogy az elfogott férfiak Noszvaj egyik lakóházában is működtetnek egy ültetvényt, ezért 2017. szeptember 20-án a késő esti órákban a heves megyei településen is házkutatást tartottak. Elfogták a növények gondozását végző 25 éves budapesti fiatalt és a ház pincéjében megtalálták a 240 tőből álló – világító-, szellőztető- és öntözőrendszerrel felszerelt – marihuána-ültetvényt.

Kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt mind a négy személlyel szemben nyomozás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik