Belföld

Azt hitte, egy őzet ütött el, pedig egy embert gázolt halálra

Házi őrizetbe került egy férfi szerdán, akit azzal gyanúsítanak, hogy múlt pénteken elütött egy gyalogost, majd elhajtott a helyszínről. A sofőr állítja: azt hitte, egy őzet gázolt el. Az áldozatra másnap, az út melletti vízelvezető árokban bukkantak rá, ekkor nem lehetett rajta segíteni.

A gyalogos egyébként sötét ruhát viselt, láthatósági mellény nem volt rajta.

A rendőrök az úttesten és a padkán „járműre utaló maradványokat” találtak és előkerült egy visszapillantó tükör is, amely alapján  már tudták, hogy egy Ford Tranzitot kell keresniük. Ellenőrizték a környéken lévő kamerák felvételeit, így tudták meg a kocsi rendszámát.Az is kiderült, hogy a gyanúsított még este felhívta munkaadóját, hogy Encs és Gibárt között elütött egy őzet, és emiatt az autó jobb eleje összetört. A sofőr ezután szerelőhöz vitte a kocsit, a rendőrök ott találták meg a járművet vasárnap.

Az autós beismerte a bűncselekményt elkövetését, és részletes beismerő vallomást tett. Az eddigi adatok szerint azért történt a baleset, mert nem a látási viszonyoknak megfelelően választotta meg annak sebességét és a sűrű ködben.

A bíróság kizárólag a szökés, elrejtőzés veszélyét találta megalapozottnak, tekintve, hogy amennyiben bűnösnek találják a gyanúsítottat, 7 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A sofőr azonban rendezett családi körülménnyel, állandó, bejelentett munkahellyel, igazolható jövedelemmel, ingó és ingatlan vagyonnal rendelkezik, kiskorú gyermekei vannak, ezért a bíróság álláspontja szerint nem indokolt a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése – tájékoztatott a Miskolci Törvényszék.

A végzés jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik