Belföld

A Jobbik is beleállt a Marton László-ügybe

A színházi ember zaklatási ügye miatt a Jobbik több oktatást és menedékhelyet akar az áldozatoknak, de Orbánnak is beintettek.

Miközben ismert színészek mentegetik a Sárosdi Lilla által szexuális zaklatással meggyanúsított Marton Lászlót (akit ugyan megillet az ártatlanság vélelme), mások már azért küzdenek, hogy a szexuális zaklatás kerüljön végre a szemétdombra. A pár éve még gárdistákkal riogató Jobbik adott ki közleményt – Dúró Dóra jegyzi -, ami arról szól, hogy elítélik az egész jelenséget,

Marton László magatartását, a nők elleni erőszakot, a szexuális zaklatást.

Mindez azért káros, mert az áldozatok ritkán mernek beszélni a történtekről, ezért szemléletformáló kampányokat, iskolai programokat indítana a párt. A közlemény szerint fontosnak tartják azt is, hogy támogassák a munkahelyi és párkapcsolati erőszak ellen küzdő hatóságok munkáját, valamint “az igazságszolgáltatás és a szociális intézményrendszer áldozatbaráttá tételét”.

Létrehoznának menedékhelyeket és válságközpontokat is.

A végére azért belefért némi aktuálpolitika is, bár nem túl aktuális dolgokkal:

Az a magatartás, amit Orbán Viktor is tanúsított egy korábbi kijelentésével, miszerint nőügyekkel nem foglalkozik, rendkívül rossz üzenetet hordoz magában, reméljük, a Fidesz hallgatása megtörik ebben az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik