A következő élő közvetítés része Orbán: Homo Brüsszelikuszt akartak csinálni belőlünk

Az orosz befolyásra figyelmeztetett az LMP

Az LMP Debrecenben tartott fáklyás megemlékezést az 1956-os forradalom évfordulóján, de az eseménynek nemcsak október 23. volt a témája, hanem a növekvő orosz befolyás is.

A debreceni polgárok megtapasztalhatták, hogy milyen az, amikor térdre akarnak kényszeríteni egy autonóm intézményt és milyen az, amikor meghurcolják azokat, akik szembe mennek a központi akarattal – jegyezte meg Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt, utalva arra, hogy Vlagyimir Putyin a Debreceni Egyetem szenátusi döntése alapján egyetemi díszpolgári címet kapott, ám voltak olyan tanszékek, amelyek elhatárolódtak a döntéstől. A tanszékek vezetőit később bekérette az egyetem dékánja.

Azzal kapcsolatban, hogy az LMP miért nem vett részt a végül elmaradt közös ellenzéki tüntetésen, Szél kijelentette: nem arról volt szó, hogy együtt emlékezzenek ’56 örökségére, inkább úgy nézett volna ki a dolog, mintha együtt készülnének a közös kormányozásra. Márpedig azt az LMP álláspontja szerint Gyurcsány Ferenccel nem fog működni. „Annak van igazán helye, aki el tud szakadni a szemlélettől, hogy egy nagy monolit tömb előtt kell térdre borulni” – tette hozzá.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik