Belföld

Több százan ünnepelték a Bartók Béla úti kerékpársávot

Budapest legszélesebb biciklisávját ünnepelték több százan szerda este a Bartók Béla úton, ahol tavaly nyáron még tüntettek a kerékpársávért. 2006-ban kért először biciklisávot Kerékpárosklub, aminek az utca tavalyi átépítésekor kellett volna elkészülnie. A kerület és a főváros eredeti terveiben szélesebb járdák, biciklisávok és a parkolás rendezése szerepelt.

Kerékpársáv lesz a Bartók Béla úton
Szerdán már el is kezdődtek a munkálatok.

A terv visszavonása után még járdaszűkítéssel és fakivágással járó, biciklisáv nélküli útszélesítésről is szó volt. Idén ősszel a főváros felfestette a kerékpársávok első szakaszát, melyek Budapest legszélesebbjei lettek.

Budapest tovább indul a kerékpáros fejlődés útján

– mondta Kürti Gábor, a Kerékpárosklub elnöke.

Teljes beruházásról volt szó, de egyelőre ennek is örülünk

– tette hozzá.

Sokkal jobban fog működni mostantól a Bartók Béla út

– emelte ki Szemerey Samu a Kortárs Építészeti Központ képviseletében, az utóbbi másfél év felemás megoldása okozta közlekedési szituációkra utalva. Szemerey a kerékpározás gazdasági hasznosságát is hangsúlyozta.

A két helyi kávéházat is képviselő Bosznai Tibor a kerékpáros mellett gyalogosbarát fejlesztések folytatását kérte a fővárostól.

Révész Máriusz kerékpárügyi kormánybiztos és Riz Levente 17. kerületi polgármester, a főváros Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottságának elnöke is a menettel tartott.

(MTI, kiemelt kép: YouTube)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik