Belföld

Földi mellett még 36 fizetett tanácsadója van a Főpolgármesteri Hivatalnak

földi lászló (földi lászló)
földi lászló (földi lászló)

A 37 városházi főtanácsadó és tanácsadó átlagbére 675 ezer forint, de néhányan közülük bruttó egymilliót keresnek.

A Zoom.hu cikke szerint a Főpolgármesteri Hivatal havonta összesen 25 millió forintot költ a tanácsadói fizetésekre. Tarlós István főpolgármester mellett 17-en dolgoznak, a többiek a három helyettest segítik. Összesen 22-en kapták meg a főtanácsadói címet. Az évi mintegy 300 millió forint nagyságrendileg hasonló ahhoz, amennyit az elmúlt években ilyen célra költött.

A tanácsadók egy részénél a megbízás nemcsak eseti jellegű döntéstámogatást jelent, hanem rendszeres, napi munkavégzést, mivel főtanácsadóként foglalkoztatnak iroda- és titkárságvezetőket is.

A főtanácsadók jogi, közigazgatási, műszaki, kulturális és nemzetközi kapcsolatok területen dolgoznak.

A csapathoz idén év elején csatlakozott Földi László is, aki nemrég kellemetlen helyzetbe hozta főnökét.

A rendszerváltás előtt MSZMP-tagként még az állampárti Belügyminisztérium III/I-es csoportfőnökségén, majd 1990 után az Információs Hivatalnál is hírszerzőként dolgozó, mostanában biztonságpolitikai elemzőként szereplő Földi László havi bruttó 700 ezer forintot keres – plusz a többi (fő)tanácsadóhoz hasonlóan évi bruttó 200 ezer forint cafetériát is kap.

Földi nemrég az Echo TV-ben beszélt arról, hogy szerinte a migránsokat segítő civilek likvidálhatóak. Az interjúban azt mondta: „Most háború van. Ezek az emberek kollaboránsok, háborús bűnösök, hazaárulók, és így tovább. Ez egy egészen más fogalmi rendszer. Embercsempész a háborúban nem embercsempész, hanem egy olyan, gyakorlatilag szabotőr, akinek nincs jogállása. Magyarul ő szabadon likvidálható. Ugye ezt írja a háborús törvény: kémeket, szabotőröket nem viszünk bíróságra, hanem azonnal kiiktatjuk.” A főpolgármester ezt követően jelentette be, hogy nem szeretné, hogy Földi a továbbiakban migránsügyben nyilatkozzon: „Ha még egyszer megszólal ilyen ügyben, elköszönünk egymástól”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik