Belföld

Drónnal vadászott fatolvajokra a rendőrség

A fűtési szezon közeledtével megszaporodnak a falopásokról szóló bejelentések. A szigetvári rendőrök már  drónnal is vadásztak tolvajokra az erőkben.

Már akadt fogás is. A Zsaru magazin azt írja, szeptember elsején egy erdész jelentette, hogy a Somogyhatvan határában lévő területről több köbméternyi már kitermelt fa tűnt el. A tolvajok akcióját rögzítette egy vadkamera. A képeken jól látszott, hogy egy férfi és egy nő egy rendszám nélküli teherautóra pakolja a rönköket.

Hogy a lopott fa elrejtésére kiválóan alkalmas erdős vidéket mind gyorsabban és hatékonyabban átvizsgálhassuk, kitaláltuk, hogy Kolics Imrének, a Szigetvári Rendőrkapitányság Hivatala főelőadójának segítségét vesszük igénybe. A kolléga drónjával végigpásztáztuk a környéket, hátha megpillantjuk valahol az ellopott tölgyeket

– mondta a lapnak Pankász László Alezredes, a Szigetvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

A zsákmány ugyan nem lett meg, de a gyanú egy helyi párra terelődött, mert a drón képein meglátták a vadkamera felvételeiről ismerős bordó furgont a gyanúsítottak házának közelében. Átvizsgálták az otthonukat, végül mindketten beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy már túl is adtak a rönkökön. Rendőrök jártak a vevőnél is, de már ő is továbbértékesítette a lopott készletet.

Az ügyben lopás miatt indult eljárás, a páros szabadlábon védekezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik