Belföld

Fegyvert rántott egy taxiban a tolvaj

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított az állította, hogy hajléktalan. Egy 61 éves kecskeméti lakos  befogadta a házába, de a 42 éves férfi már az első este meglopta jótevőjét, elvitte a pénzét és iratait, majd köddé vált.

Az átvert tulajdonos feljelentést tett a rendőrségen, ahol az „alkalmi vendégét” a nyomozók beazonosították, és kiderült, hogy elfogatóparancs van érvényben ellene.

A feljelentő pár nappal később  taxijával egy címre ment, ahol –  a véletlennek köszönhetően – éppen J. András szállt be az autójába. A taxis felismerte, és értesítette a rendőrséget. Ezután a kapitányság felé indult, ám ekkor a gyanúsított előhúzott a ruhájából egy gáz-riasztó fegyvert, és ráfogta a sofőrre. A taxisnak sikerült kicsavarnia a pisztolyt a támadó kezéből. A férfi kiugrott az autóból és próbált menekülni, de egy szabadnapos biztonsági őr meghallotta az autós kiabálását és visszatartotta a gyanúsítottat. A hajléktalan férfit a kecskeméti rendőrök a lopás bűntett mellett felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésével is gyanúsítják. Mivel más ügyben körözést adtak ki ellene, kihallgatása után a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben szállították – közölte a megyei rendőr-főkapitányság hétfőn.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik