Belföld

Van olyan középiskolai osztály, ahol idén még nem volt matematika- és angolóra

Egy ceglédi középiskolában van olyan osztály, ahol idén még nem volt matematika- és angolóra, mert nincs tanár, írja az ATV. A hírről már a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke, Mendrey László is hallott, szerinte egyébként ez egyáltalán nem egyedi eset.

Az atv.hu szerdán kereste az iskola igazgatóját és az intézményfenntartót is, de senki nem akart nyilatkozni nekik, viszont a lap információit senki nem cáfolta.

A szakszervezet elnöke azt is elmondta, van egy olyan Nógrád megyei iskola, ahonnan hat hét alatt négy informatikatanár is távozott, mert közalkalmazottakként még a pedagógus fizetésnél is kevesebbet kapnak.

Az állami fenntartó szerint nincsenek gondok

A Klebelsberg Központ csütörtökön este közölte: „A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a Ceglédi Tankerületi Központhoz tartozó iskolákban rendben zajlik a tanév, minden tantárgyat szaktanár tart a diákoknak, sem matematika, sem más tárgyakból nincsenek ellátatlan órák. A tankerületi központ elkötelezett a minőségi oktatás feltételeinek biztosítása érdekében. Mindent megtesz az intézményvezetőkkel és a nevelőtestületekkel közösen a diákok színvonalas, megfelelő környezetben történő oktatásáért. Ennek érdekében a fenntartó támogatja az iskolák szakmai innovációit, kiemelt figyelmet fordít a lemorzsolódás megakadályozására, a tehetséggondozásra, egyszóval az esélyteremtő iskolarendszer működtetésére.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik