Belföld

Nagybátyja unszolására gyilkolt a tatabányai fiú

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2017. 10. 11. 10:35

Egy járókelő hallotta meg a 87 éves tatabányai nő nyöszörgését október elsején 9 óra körül. Ő az az asszony, akit brutálisan bántalmaztak saját otthonában, és később életét vesztette a kórházban. A férfi átment a szomszéd házba, mert tudta, hogy a lakónak van kulcsa az áldozathoz. Az idős nőre a kertbe lépve találtak rá, a földön feküdt és vérzett a feje. Azonnal értesítették a mentőket, akik rögtön látták: a sérüléseit nem okozhatta esés, ezért értesítették a rendőrséget – írja a Zsaru magazin.

A szomszédasszony elmondta, hogy aznap 8 órakor volt a nyugdíjasnál, elvitte neki a boltban vásárolt  árukat, a visszajárót pedig betette a tárcájába. Emlékezett rá, hogy a bukszában volt egy ötezres, amit viszont már nem találtak ott.

A helyszínelők a konyha falán több vérfoltot láttak, a földön egy sörösüveg nyakát, a szemetesben pedig üvegszilánkokat. A rendőrök a környékbeliektől megtudták, hogy egy fiatalember költözött be a szemközti garázsba önkényesen, de az idős asszony hagyta, hogy ott lakjon. Keresték őt,  de nem találták. A közeli boltos azt mondta a nyomozóknak, reggel járt náluk a fiú és nápolyit vett, a visszajárót pedig gálánsan otthagyta. Ezt furcsállották, a korábban meghallgatott tanúk ugyanis azt mondták, V. Györgynek nincs pénze. Egy másik ismerőse ráadásul azt állította, a fiatal drogot is akart vásárolni ezer forintért. Még aznap kiadták ellene a körözést.

Másnap a rendőrök kiszúrták a 19 éves fiút a helyszín közelében. Próbált elfutni, de elkapták. Mivel ekkor még nem készült el az orvosi szakvélemény, rablás miatt hallgatták ki, amit be is ismert. Azt mondta, reggel elment a nagybátyjához, aki felajánlotta, hogy télen lakhat náluk, de fizetnie kell a szállásért. Neki azonban nem volt pénze. Állítása szerint nagybátyja tanácsolta, hogy szerezzen pénzt az idős asszonytól. A 42 éves férfi azt mondta, nemrégiben vécét szerelt nála és látta, hol tartja a tárcáját.

A fiú állítja: nem akarta kirabolni az áldozatot, de rokona addig győzködte, míg végül belement. A férfi azt javasolta, menjenek azonnal, mert reggel nem jár senki az utcán. Felajánlotta, hogy elkíséri és kintről figyel majd, cserébe felezik a zsákmányt. Amikor V. György elindult az ajtó felé, nagybátyja a távolból mutatta neki, hogy vigyen magával valamit, amivel megütheti az asszonyt. Így került hozzá a sörösüveg. A fiú – amint belépett a konyhába – megütötte az idős nőt, méghozzá kétszer a fején. A második csapásra az üveg összetört.

Azt nem tudta megmagyarázni, hogy miért, de ezután fogott egy seprűt és egy lapátot, és összetakarította a szilánkokat, majd kivette a tárcából az ötezer forintot, és elviharzott. Elmondása szerint nagybátyja a zsákmányból kétezer forintot adott neki, amiből kekszet vett, meg a már említett nápolyit. Ezután elkapták a 42 éves férfit is. Ő még azt is tagadta, hogy egyáltalán 10 óra előtt elhagyta volna a házát. Ezt viszont cáfolta a bolt biztonsági kamerájának felvétele.Az asszony – ahogy arról már írtunk – két nappal a bántalmazás után a kórházban életét vesztette.

Legalább tíz ütést mértek a fejére, orr- és állkapocscsonttörést és sorozatos bordatörést szenvedett. Amikor ez kiderült, a fiú módosított a vallomásán: elmondta, hogy amíg ő a szilánkokat próbálta eltüntetni, a nyugdíjas segítségért kiabált. Ekkor nagybátyja berontott a házba, és ütlegelni, rugdosni kezdte az asszonyt, mindaddig, amíg el nem hallgatott, majd elmenekültek.A fiú ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt nyomoznak, míg rokonának – egyelőre – felbujtóként elkövetett rablás miatt kell felelnie. Ám ha a fiatal vallomása igaznak bizonyul, átminősítik az eljárást. Már mindketten rács mögött vannak.

(Kiemelt kép: police.hu)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

JERUSALEM, ISRAEL - DECEMBER 11:  Protesters burn a poster of U.S. President Donald Trump in front of the Damascus Gate at the entrance to the Old City on December 11, 2017 in Jerusalem, Israel. In an already divided city, U.S. President Donald Trump pushed relations in the city to breaking point after making the announcement to recognize Jerusalem as Israel's capital.  (Photo by Chris McGrath/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.