Belföld

Órákon át ütötte áldozatát a pécsi kalapácsos gyilkos

Bíróság elé állítanak egy férfit kedden különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt. Ez lesz az első tárgyalási nap, a brutális bűncselekmény ügyét a Pécsi Törvényszék tárgyalja.

A vádirat szerint a férfi élettársával és egy másik férfival 2016 végétől egy pécsi telken, egy bódéban lakott. A két férfi rendszeresen ivott – együtt és külön is. Tavaly június 19-én éppen közösen tették ezt, le is részegedtek. A kora esti órákban a vádlott az asztal mellett ült, és felszólította későbbi áldozatát, hogy adja neki vissza a mobiltöltőjét, mert nem találta, és azt feltételezte, hogy ő tette el.

„Válaszul” a lakótársa felkapott egy kést, és a bal kezében – maga előtt tartva – megindult későbbi támadója felé. A vádlott felállt, felvett egy kalapácsot maga mellől és rávert ismerőse bal karjára – kiütve kezéből a kést. Ezután bement – kezében továbbra is a szerszámmal – a bódéba, lakótársa pedig egy cipőfűzőből készített hurokkal utána.
A vádlott ezután a kalapáccsal rátámadt ismerősére, és a bódéban folyamatosan – több órán keresztül – ütlegelte először a fejét, majd amikor fejsérülései miatt ismerőse mozgásképtelenné vált és a földre esett,  test szerte bántalmazta tovább a szerszámmal és ököllel is. Az áldozat az éjszaka folyamán belehalt sérüléseibe.

A történtek után a tettes lefeküdt aludni. Reggel, miután látta, hogy lakótársa meghalt, ő maga értesítette a rendőrséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik