Belföld

A Remény-tervről plakátol a Momentum

Furcsállják, hogy még a programjukat és jelöltjeiket sem mutatták be, mégis számon kérik rajtuk az összefogást.

Az „összefogósdiból” csak az jöhet ki, hogy a választópolgárok azt látják: reményvesztett pártok parlamenti székeken vitatkoznak, megalázóbbnál megalázóbb alkupozíciókba kerülve – mondta az ATV hétfő esti műsorában Orosz Anna, a Momentum politikusa. Rámutatott: úgy várják el tőlük, hogy részt vegyenek ebben, hogy még be sem mutatták a programjukat és jelöltjeiket.

Azt mondta, látták, 2014-ben mi történt, az LMP ebben forgácsolódott szét, Bajnai ebbe bukott bele. Az összefogás helyett arra van szükség, hogy legyen olyan politikai erő, amely képes meggyőzni a távolmaradókat és bizonytalanokat, akik azt látják, nincs miért és nincs kire szavazni – vélekedett. Ez nem jelenti azt, hogy ne lennének hajlandók együttműködésre, csatlakoztak például az ellenzéki pártok egészségügyi reformról, vagy a választási rendszer megreformálásáról szóló nyilatkozataihoz.

Orosz Anna szerint ugyanakkor sokan vannak, akik azt gondolják, hogy a jelenlegi pártok nem hitelesek, nem adnak reményt arra, hogy bármi változzon – őket akarják képviselni. Felidézte azt is, hogy a NOlimpia-kampány idején sem volt összefogás, mégis sikerült „lelőni” a Fidesz egyik legkedvesebb projektjét.

Kitért arra, hogy a „Soros-tervről” szóló plakátokra pozitív hangvételű plakátokkal válaszolnak, amelyek a „Remény-tervről” szólnak majd, arról, hogy az emberek hogyan szerzik vissza a reményt, hogyan lesz ez egészséges társadalom, illetve arról, hogy abba kell hagyni az ellenségteremtést, a félelem- és gyűlöletkeltést. Erre többek között honlapjukon gyűjtenek pénzt.

(Kiemelt kép: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik