Belföld

For­du­lat a Teréz kör­úti rob­bantó ügyé­ben?

Ügyvédje szerint kétséges, hogy valóban P. László zsarolta meg a Belügyminisztériumot.

Már terrorcselekmény előkészítésével is gyanúsítják P. Lászlót, aki a Központi Nyomozó Főügyészség szerint egymillió eurót követelt a Belügyminisztériumtól, hogy ne kövessen el újabb robbantásokat helyezett kilátásba. Védője ugyanakkor aggályosnak tartja a zsaroló e-mailt. A Blikknek Szikinger István nem zárta ki, hogy más küldte az elektronikus levelet, más használta védence számítógépét.

Kihallgatásakor ugyanis kiderült, hogy olyan szó is szerepel a fenyegető levélben, amit ő soha nem használ. Az írásban egy helyesírási hiba is van, amire éppen az ügyfelem hívta fel mindenki figyelmét. Aki azonban ilyet észrevesz, nem hiszem, hogy maga vétette a hibát.

A Blikk szerint a szóban forgó szó a „szög” volt, ami az e-mailben szegnek van írva, de a robbantó mindig szögnek ejtette.

Tavaly szep­tember 24-én egy hátizsákba rejtett házi pokolgép életveszélyesen megsebesített két rendőrt a Teréz körúton. P. László először tagadta, hogy bármi köze lenne a robbantáshoz, de később beismerő vallomást tett.

Részletesen elmondta, miként állította össze a bomba indítószerkezetet. 

A gyanúsítottat az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet kétszer is épelméjűnek minősítette. A Központi Nyomozó Főügyészség a terrorcselekmény előkészülete mellett előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítja P. Lászlót. A bíróság akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélheti a férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik