Belföld

A ferencvárosi MSZP-sek sem tiltakoztak az ellenzéki bizottsági tagok kirakása ellen

Az LMP és az Együtt képviselője kellemetlen ügyeket feszegettek.

Tartózkodtak az ellenzékiek visszahívásáról való szavazáson az MSZP-s képviselők Ferencvárosban,

írta pénteki közleményében Jancsó Andrea, az LMP országos elnökségének tagja. Ahogy arról 24.hu-n beszámoltunk, két ellenzéki képviselőt, Jancsó mellett Baranyi Krisztinát (Együtt) tervezték kirúgni a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottságból – csak ennek a tagjai –, mert kényelmetlenek voltak a kerületi vezésnek. Ez végül meg is történt és az LMP-s képviselő szerint a Fidesz így szövetségesre talált a szocialistákban.

Jancsó Andrea és Baranyi Krisztina lapunknak nyilatkozva azt mondta, hogy az előterjesztés valós oka az, hogy olyan kerületi ügyekkel foglalkoznak, amelyek kínosak a kerületi vezetésnek, például a fideszes polgármesternek, Bácskai Jánosnak. Az LMP-s képviselő nemrég tett feljelentést a kerületi vezetés gyanús ingatlanügyei miatt, ugyanis kiderült, hogy önkormányzati tisztviselők és rokonaik is nevetségesen olcsón jutottak önkormányzati ingatlanokhoz.

Friss: beszólt az MSZP

Időközben reagált az MSZP is, aminek részéről Pál Tibor beszélt a Reflektor bloggal. Közölte, ők „ki akarnak maradni ebből a kutyakomédiából”. Nem értette azt sem, Baranyi például miért nem volt jelen az ülésen, ahol döntöttek a sorsáról (ő Aradon koszorúzott ekkor). Az meg, hogy a 444 cikke szerint a szocialisták tartózkodó voksokkal segítették a fideszes vezetésű kerületet a parkolási ügyekben, azt mondta, a cikkek „félinformációk félreértelmezésén alapulnak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik