Belföld

Molesztálta a kislányt, miközben a gyerek anyja mellette aludt

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2017. 10. 04. 07:48

Bíróság elé állítanak egy férfit, akit azzal vádolnak, hogy molesztálta és fenyegette nevelt kislányát, a gyermek anyját pedig bántalmazta, hogy ne merje feljelenteni. A szerdai lesz az első nyilvános ülés az ügyben a Debreceni Ítélőtáblán.

Első fokon, idén áprilisban a Debreceni Törvényszék

  • folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében
  • garázdaság vétségében
  • testi sértés vétségében
  • és kapcsolati erőszak vétségében

találta bűnösnek a nevelőapát, és öt év fegyházbüntetéssel sújtotta azzal, hogy legkorábban büntetése kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra. A döntés ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, ezért nem emelkedett jogerőre az ítélet.

A férfi és élettársa közösen nevelték mindkettőjük korábbi kapcsolatából született két-két gyermeket Debrecenben. A vádlott egyik lánya 2016-ban visszaköltözött az édesanyjához, mert nem bírta tovább elviselni apja és párja italozását, veszekedését és olykor tettlegességig fajuló vitáit.

Az élettársak egy szobában aludtak a három kiskorú gyermekkel. Tavaly augusztusban egyikük többször arra ébredt, hogy a férfi az ágya szélén ül és simogatja a nemi szervét. A kislány többször kérte nevelőapját, hogy hagyja békén, de ő megfenyegette: ha kiabálni mer, soha többé engedi le a játszótérre. Másnap újra próbálkozott, ekkor azonban a gyermek már ráüvöltött. 

A nő megkérdezte gyermekét, hogy miért beszél így az élettársával, a kislány ekkor sírva mesélte el, mit tett vele a férfi. A vádlott mindent tagadott, és megfenyegette az asszonyt, ha fel merik jelenteni és börtönbe kerül, megveri őt, amint szabadul.

A délutáni órákban a nő lement a lányával a játszótérre, de a férfi utánuk ment, és  ököllel többször élettársa arcába csapott. Az asszonynak sikerült elmenekülnie a családsegítőbe.

A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését – derül ki az ítélőtábla tájékoztatásából.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.