Belföld

Ellopta a posta páncélszekrényét Márió, amiben minden volt, csak pénz nem

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2017. 10. 04. 11:18

Két szabadnapos rendőrök akadályozta meg, hogy egy tolvaj elsétáljon, pontosabban eltalicskázzon a röszkei posta egyik páncélszekrényével. A pár arra ébredt szeptember 12-én hajnalban, hogy a velük élő két szolgálati kutya – Ninja, a belga juhász és Maya, a német juhász is – ugat. Megszokták, hogy parancsszóra elhallgatnak, de most a harmadik figyelmeztetés után sem csendesedtek el.

Ekkor már gondoltam, hogy a kutyáink nem egy kóbor macskára figyeltek föl, kimentem megnézni, mire, kire lármáznak. Zseblámpával világítottam be a házunk előtti utcafrontot, és az egyik rózsabokor tövében egy fura, fehér csomagra lettem figyelmes. Na meg arra, hogy valaki kuporog mögötte, igyekszik láthatatlanná válni, de nem sok sikerrel.

– mondta a Zsaru magazinnak Köteles Krisztián törzszászlós, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársa.

Először azt hitték, hogy egy határsértőnek sikerült átjutnia a műszaki záron, őt érezték meg a kutyák. Odamentek a bokorhoz, és először a csomagot nézték meg közelebbről, amelyen az állt: Magyar Posta.

A bujkáló előjött, egy sísapka volt az arcába húzva, két kivágott lyukkal a szeménél. Teljesen egyértelmű volt, hogy betörőt fogtak. A fiatalember egész idő alatt egy hangot sem szólt, csak vigyorgott bambán, elmenekülni sem próbált.

A két rendőr bemutatkozott, szolgálatba helyezték magukat, értesítették az ügyeletet, és visszatartották a 26 éves röszkei F. Máriót. A helyszínre érkező jár­őrök jelezték, hogy pár perccel szabadnapos kollégáik hívása előtt a röszkei posta riasztója is jelzett. Valaki kivágta a posta udvarának kerítését, betörte az épület fotocellás üvegajtaját, és a falból kiszakított egy számzáras páncélszekrényt. A posta egyik kiskocsijára rakva vitte el. Ez volt az a fehéren világító csomag, amit a két egyenruhás észrevett.

Fiatal ellen lopás miatt indult eljárás. Később már beszélt, és nemcsak a röszkei postai betörést, hanem egy másik bűncselekmény elkövetését is beismerte.

Otthon akarta szétverni a páncélszekrényt, de nem lett volna benne nagy öröme: a posta abban csak iratokat, nyomtatványokat tartott.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A gorgeous female standing behind blinds wearing lingerie and stockings

Az anális szex nem játék

Kommentek

EDITORS NOTE: Graphic content / A silicone sex doll is displayed on March 5, 2018 in a room of a "brothel like" establishment in Paris where customers can pay for sexual intercourse with dolls, the first of its kind in France.
Members of the communist and Front de gauche group at Paris' city council called on March 16, the closure of the place run by the Xdolls company. The study of a legal procedure have been presented at Paris city council on March 20. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.