Belföld

Rétvári ronwerberezett, amikor megkérdezték, miért késnek a diákigazolványok

Kihagyhatatlan lehetőséget talált az államtitkár, hogy kiírja magából, ami nyomja a szívét.

Írásbeli kérdéssel fordult az LMP-s Ikotity István Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez, hogy kiderüljön, „mit kell tudni a diákigazolványok gyártásával kapcsolatos problémáról és megoldásáról”. A képviselő arra volt kíváncsi, hány diákot érint a fennakadás, mi az oka, ki a felelős, mi lesz a következmény, milyen lépéseket tettek és mikorra oldódik meg, illetve addig is hogyan tudják a diákok igénybe venni például az utazási kedvezményt.

Balog Zoltán helyett ezúttal is Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára válaszolt, aki azt írta: az adminisztrációs rendszer rendben működik. Lecserélték a 2003-ban kialakított rendszert, de az átállási folyamat csak a köznevelésbe újonnan beiratkozó tanulókat érintette, akik a diákigazolvány igénylését követően ideiglenes igazolást kaptak, amivel a kedvezményeket igénybe tudják venni. Az elkészült diákigazolványokat folyamatosan postázzák.

Ezután az államtitkár – mint azt a 444 kiszúrta – roppant szokatlan módon témát váltott, és kiírta magából, ami nyomja a szívét:

Egyébiránt döbbenetesnek tartom, hogy pártjuk Ron Werbert, egy olyan embert szerződtet kommunikációs tanácsadónak, aki a szocialisták megrendelésére kidolgozta a választók becsapásán alapuló visszataszító 2002-es gyűlöletkampányt. A 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazás során azzal sokkolta a választópolgárokat, hogy 23 millió román ember özönli el hazánkat. Önök egy olyan embertől kérnek tanácsot, aki magyar embert uszított a magyar ellen. Egyértelművé vált, hogy a hatalom megszerzésének érdekében feladják korábbi elveiket is. Már nem zavarja Önöket a szocialisták elvtelen, egykori partnerével történő együttműködés. Összenő, ami összetartozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik