Belföld

Kaposvári törmelékügy: holtan találták a fuvarost

A férfi fenyegetve érezte magát, de a rendőrség kizárta az idegenkezűséget.

Holtan találták azt a fuvarozót, akit arra köteleztek, hogy takarítsa el a kaposvári színház felújításából származó törmeléket, ami egy erdőszéli vízmosásnál kötött ki Kaposújlakon. A történtekről a Kapost.hu nyomán számolt be az RTL Klub.

A több mint ezer köbméternyi törmelékhalmot júliusban fedezték fel. A kormányhivatal vizsgálatot indított, a törmeléket szállító alvállalkozót kötelezték arra, hogy takarítsa el a szemetet. Rajta kívül más felelősségét – így a terület tulajdonosáét, vagy a fuvaros megbízójáét – nem állapították meg.

A kaposújlaki polgármester elképzelhetőnek tartotta, hogy a terület tulajdonosa a talajeróziót próbálta megállítani a feltöltéssel. Azt mondta: ha a tulajdonos megkeresi az önkormányzatot, megoldást találhatnak erre a problémára, de a törmeléket mindenképpen el kell távolítani. A sittet egyébként szeptemberben elkezdték elhordani, de még nem végeztek a munkával.

A fuvarozó haláláról a rendőrség nem nyilatkozik, de azt lehet tudni, hogy kizárták az idegenkezűséget. Egyik hozzátartozójától az RTL úgy tudja: a férfinak magánéleti problémái nem voltak, halála a törmelék ügyével lehet összefüggésben. Az elmúlt napokban fenyegetve érezte magát.

A televízió információi szerint a férfit megbízója irányíthatta a Kaposújlak melletti területre, de az még nem derült ki, hogy melyik cégről van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik