Belföld

Harmadszor is nekifutnak Müller Péter Sziámi nőverési ügyének

A zenész tagadja, hogy bárkit megvert volna. Egyszer megbüntették, egyszer felmentették, de eljárási hibák miatt visszakerült első fokra az ügy.

Harmadszor is első fokon tárgyalják Müller Péter Sziámi büntetőperét. A 65 éves zenészt azzal vádolják, hogy 2009-ben egy budapesti szórakozóhelyen megverte egy nőismerősét, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Erről a Magyar Idők ír.

A vádirat szerint a nő, akivel Müllernek korábban bensőséges kapcsolata volt, odalépett a zenészhez és azt kérte, olvassa el egy írását, amit a kapcsolatuk ihletett. Müller erre ideges lett, vita robbant ki közöttük, majd állcsúcson ütötte a nőt, akinek letört több foga, ráharapott a nyelvére és agyrázkódást kapott.

A védelem szerint Müller nem ütötte meg a nőt, akinek sérülései máshogyan, talán esés miatt keletkezhettek.

2014-ben az első elsőfokú eljárásban súlyos testi sértés kísérlete miatt nem jogerősen 135 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték Müllert. A bíróság egy olyan tanú vallomása alapján döntött, aki a történtekről hallomásból értesült, már csak azt látta, hogy a nő szájából folyik a vér. Olyan tanú is volt, aki azt vallotta, hogy a nő azt mondta neki: részegen elesett, de mégis feljelenti a zenészt. Később kiderült, hogy ő elfogult volt.

A zenész sem a nyomozás során, sem a tárgyaláson nem tett vallomást, de végig határozottan tagadta, hogy megütötte a nőt.

Az ítéletet másodfokon hatályon kívül helyezték eljárási hibák miatt, és új elsőfokú eljárást rendeltek el. A második elsőfokú eljárásban bizonyítottság hiányában felmentették Müller Péter Sziámit, de másodfokon újfent eljárási hibákra hivatkozva ezt az ítéletet is megsemmisítették. A harmadszor megismételt elsőfokú eljárás a napokban kezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, a következő tárgyalási napot november elejére tűzték ki. Még idén várható ítélet.

(Fotó: MTVA / Zih Zsolt)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik