Belföld

Egy fiatal önthette le maró anyaggal a buszülést – őt keresik

Ismeretlen tettes azonosításához kérnek segítséget a budaörsi rendőrök. Az eddigi adatok szerint az alábbi képeken látható

fiatal lehetett az, aki augusztus 21-én nem sokkal este fél 9 előtt egy Budaörs felől Budapestre tartó menetrend szerint busz egyik ülésére –  feltételezhetően – maró anyagot öntött.

Ahogy arról már írtunk, egy utas a vegyülettől égési sérüléseket szenvedett.  Az esetről a BKV-figyelő számolt be még augusztusban. László arról tájékoztatott, hogy Kelenföldön szállt fel a 40B buszjáratra. Helyet foglalt és körülbelül 10-15 másodperc után érezte, hogy átnedvesedett a nadrágja. A Budaörsi lakótelep végállomáson szólt a buszsofőrnek, aki nagyon kedves volt, hogy valami folyadék van az ülésen. Közösen megnézték és  utána hívott mentőt, majd megérkezett a rendőrség is. Az olvasó egyébként azután mesélte el történetét, hogy a BKV-figyelő beszámolt róla: a 31-es buszon megégett egy nő combja az ülésen lévő anyagtól.

A keresett személy körülbelül

  • 17-21 év közötti
  • átlagos testalkatú
  • körülbelül 165-175 centiméter magas
  • és rövid, sötét hajú.

Az elkövetés idején fekete színű rövid ujjú pólót, kék térdnadrágot és fekete színű Adidas feliratú hátizsákot és fekete-fehér színű sportcipőt viselt.

Az ismeretlen fiatalt a közlekedési társaság biztonsági kamerája vette fel:

Fotó: police.hu

Közzétettek egy másik képet is:

Fotó: police.hu

A Budaörsi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki felismeri a fényképeken látható ismeretlen személyt vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-28-83-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 “Telefontanú” zöld számán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik