Belföld

Belépőt szednek a hátrányos helyzetűeknek épült játszótéren

Épp azokat zárják ki a lehetőségből, akikre hivatkozva megnyerték az uniós támogatást – mondta egy hajdúhadházi.

Ötszáz forintos belépőt szednek Hajdúhadház egyik „szociálisan leszakadt” városrészében az uniós támogatással épült játszótér és sportpálya használatáért – írja a Népszava. Pedig a város arra hivatkozva kapott 85,3 millió forint EU-s hozzájárulást, hogy a túlnyomórészt hátrányos helyzetű lakosság számára biztosítsák a megfelelő sportlétesítményeket, a hangzatos „A sport, mely egyenlővé tesz” elnevezésű projekt keretében.

A hétgyermekes Balogh Sándor azt mondta a lapnak: itt mindenki a léthatáron él, és épp a romákat zárják ki a lehetőségből, akikre hivatkozva megnyerték az uniós támogatást. A csalódott helyiek létrehoztak egy csoportot „Hajdúhadházi fiatalok” néven, és 259 aláírást gyűjtöttek azért, hogy tegyék ingyenessé a közösségi teret.

A polgármestertől szerette volna megtudni a Népszava, miért kell egy szociálisan leszakadó városrészben belépőt fizetni a sporttelep használatáért, és ez nem ellenkezik-e azzal a céllal, amire az uniós támogatást kapták. Csáfordi nem válaszolt, de korábban a Haon.hu-nak azt nyilatkozta: szerinte nagyon barátságos és megfizethető a belépő, „bizonyos feltételekkel” és szervezett keretek között pedig a helyi közösségek ingyen is használhatják a komplexumot, ezért kritikával kezeli az aláírásgyűjtést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik