Belföld

Huszonöt kutyát tartott láncon egy lajosmizsei tanyán

Vádat emeltek egy 35 éves kecskeméti férfi ellen, aki a lajosmizsei tanyáján hat hónapon át szörnyű körülmények között, lánchoz kötve tartott huszonöt kutyát, akiknek nem adott rendesen enni, inni 2015 júliusa és 2016 januárja között. A tulajdonost több állatnak különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntette miatt állítják bíróság elé.

A vádlott csak ritkán, alkalmanként jelent meg a tanyán, így az ebek megfelelő etetéséről és itatásáról sem gondoskodott. Orvos sem látta őket, oltást nem kaptak. Egymástól elkülönítve, kétméteres láncon tengődtek, ami elkezdett belenőni a nyakukba. Búvóhelyük nem volt, így rossz időben sem tudtak hová behúzódni.

Állatvédő szervezetek jártak rendszeresen a tanyára, hogy ellássák az állatokat, miután – akik látták, hogy mi zajlik ott – értesítették őket.

 Ennek köszönhetően az állatok nem pusztultak el és maradandó egészségkárosodásuk sem keletkezett. A folyamatos szomjazás azonban az állatoknak különös szenvedést okozott, a vádlott cselekménye pedig alkalmas volt arra, hogy az állatok pusztulását okozza.

– áll a vádiratban. A férfit a hatóságok többször felszólították, hogy változtasson, de ő erre nem volt hajlandó, sem az illetékes polgármesteri hivatallal, sem az állatvédő szervezettel nem vette fel a kapcsolatot. Végül tavaly január 21-én állatvédők elvitték az ebeket.

A férfi szabadlábon várja a tárgyalását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik