Belföld

A MÁV ígéri: két év múlva paradicsomi állapotok lesznek a bringázók számára

kerékpár szállítás (kerékpárszállítás, máv, vonat, )
kerékpár szállítás (kerékpárszállítás, máv, vonat, )

2019-től minden budapesti elővárosi vonalra alacsonypadlós vonatok kerülnek, a mostani 5 helyett 12-36 kerékpárt lehet majd szállítani rajtuk. Sőt, két év múlva a balatoni vonatokra akár 72 bicikli is fel fog férni – egyebek mellett ezeket is ígéri az állami vasúttársaság, amelyet a Kerékpárosklub kérdezett a bicikliseket leginkább foglalkoztató aktuális dolgokról.

A MÁV azt is közölte, jövőre kezdik gyártani azokat az IC+ kocsikat, amikkel már Intercity-n is lehet majd bringát szállítani

Bevezették a Balatonon a 300 forintos kerékpár helyjegyet, mégpedig azért, hogy megelőzzék a zsúfoltságot, és mérni tudják a meglévő kapacitás kihasználtságát. Ha az előre megvett bringás helyjegy ellenére sem találnak a kerékpár szállítók bringahelyet a vonaton, akkor visszafizetik az árát, a MÁV arra buzdítja a Kerékpárosklubot, hogy ilyenkor szóljanak a kalauznak.

Arra azonban nem kaptak ígéretet, hogy a bringás túraszezonhoz (áprilistól októberig) igazítják a biciklis férőhelyek bővítését a nyári strandszezon helyett, de az alacsonypadlós vonatokkal több bringát lehet majd szállítani.

Vonatpótló buszokon továbbra sem lehet majd szállítani kerékpárt.

Néhány dolog még szóba került, azok itt olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik