Belföld

18 évet kapott a miskolci férfi, aki a kocsmából hazafelé agyonverte részeg áldozatát

Tizennyolc év fegyházra ítélt a Miskolci Törvényszék kedden, első fokon egy férfit, aki két évvel ezelőtt Arlón olyan súlyosan bántalmazott egy idősebb embert, hogy az a helyszínen meghalt - közölte a bíróság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a vádlott 2015. szeptember 27-én az arlói búcsú után a helyi italboltban italozott, ugyanott, ahol a későbbi áldozat, a 67 éves férfi is.

Mindketten erősen ittasak voltak. A 67 éves áldozat az esti órákban el akart indulni haza, de állapota miatt a pultos nem akarta odaadni neki a biciklijét. A 20 éves fiú – a későbbi elkövető – felajánlotta, hogy hazakíséri.

Útközben a sértett szidalmazta, vitatkozni kezdtek, a vádlott erre ellökte az idősebb férfit, aki hanyatt a földre esett. A fiatalember ekkor többször megrúgta a fejét, kétszer az arcára, háromszor pedig a nyakára taposott, majd elhagyta a helyszínt.

A sértett a helyszínen meghalt, a mentők már nem tudták megmenteni az életét.

A vádlott később visszament a helyszínre, ahol a rendőrök elfogták.

A férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt a Miskolci Törvényszék tizennyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője három napon belül nyilatkozik az esetleges fellebbezésről.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik